1.6.2020

Huomio kalastajat!

Pohjanlahdella ja Perämerellä ui merkittyjä lohia vaelluksellaan kohti kutujokia! Luonnonvarakeskuksen (LUKE) merkintätutkimus liittyy lohien pyydyksistä vapauttamisen jälkeisen selviytymisen seurantaan.

Mikäli saat saaliiksesi merkityn lohen, odottaa sinua palkkio toimiessasi seuraavien ohjeiden mukaan:

Mereltä tai joesta saatujen lohien merkkien palauttamisesta Luonnonvarakeskukselle maksetaan 25 euron palkkio. Merkittyä lohta ei tarvitse ottaa saaliiksi palauttamista varten, sillä palkkio maksetaan myös vapautetuista kaloista, joiden merkkitiedot toimitetaan yhdessä pyyntipaikan ja mahdollisuuksien mukaan valokuvan kera Luonnonvarakeskukselle. Merkin tietojen lukemisen jälkeen merkitty lohi suositellaan vapautettavaksi, jotta merkittyjen lohien vaellusreitiltä saataisiin mahdollisimman paljon havaintoja. On erittäin tärkeää, että sekä kaupalliset kalastajat että vapaa-ajankalastajat toimittavat merkintätietoja, jotta tietoa saadaan mahdollisimman kattavasti sekä meri- että jokialueilta.

Kalamerkkiä palautettaessa on tärkeää ilmoittaa kalasta ainakin pyyntipäivä ja -paikka. Hyödyllisiä tietoja ovat myös pituus, paino ja pyydys. Merkkipalautusilmoitus verkossa riittää, eikä merkkiä silloin tarvitse lähettää postitse.

SÄHKÖINEN PALAUTUSLOMAKE

Palautus postitse:

Luonnonvarakeskus Merkki, 5005751 00003 VASTAUSLÄHETYS